Onderwijs

Steeds meer scholen zien de toegevoegde waarde van de mindfulness in het onderwijs. De positieve effecten die de training heeft op de concentratie, het omgaan met stress en spannende situaties en regulatie van emoties en gedrag. In een tijd waarin leerkrachten én leerlingen vaak het gevoel hebben veel te moeten, is het zo behulpzaam ook de ‘uitknop’ even te kunnen gebruiken.

Mediteren kun je leren
Alles kun je leren, dus ook mediteren. Ook kinderen die druk kunnen zijn of moeite hebben zich te concentreren blijken heel goed te kunnen mediteren. Het geeft ze veel zelfvertrouwen zodra ze dit zelf echt ervaren.

Instructiemodel
In de training wordt gewerkt volgens het directe instructiemodel, elke les is opgebouwd uit een aantal fasen: terugblik, oriëntatie, instructie, begeleide inoefening, controle, verwerking en afronding.

Yoga
Behalve de Mindfulness oefeningen en de gespekjes wordt er ook bewogen. In elke les doen we wat ontspannende oefeningen en leren de kinderen een yoga-houding waardoor ze nog beter contact maken met hun lichaam maar ook te gelegenheid krijgen even lekker te bewegen en hun energie kwijt te raken.