Lot Halsema

Sinds 1998 sta ik voor de klas in het basisonderwijs. Daarnaast ben ik me meer en meer gaan bezig houden met yoga en meditatie en heb een Masters voor Special Educational Needs, richting gedrag, afgerond. Ik heb yogaopleidingen gedaan bij Dolfijn Wellness en Sai Mithra en geef kinderen en volwassenen yogales. Na het doen van een 8-weekse Mindfulnesstraining die mij zoveel had gebracht, besloot ik de opleiding Mindfulkids en de opleiding tot Mindfulnesstrainer bij het Centrum voor Mindfulness  te gaan doen.

Ik geef nu 8-weekse mindfulnesstrainingen aan kinderen en volwassenen. Met heel veel plezier, zeker als ik merk dat de cursisten er zo’n baat bij hebben. Ook kinderen hebben veel aan de training, het is geweldig om te zien hoe makkelijk kinderen het oppakken en kunnen genieten van even niets doen of hoeven!

Mijn grote drijfveer om mindfulness te geven, is kinderen en volwassenen handvatten te geven om bij zichzelf te komen, in verbinding met hun lichaam, geest en hart en van hieruit met de wereld om hen heen. Elk bewust levend mens heeft een positieve invloed op zijn omgeving en zo wordt de wereld steeds een beetje mooier.

Mindfulness in het onderwijs.

Leerkracht zijn is fantastisch maar kan van tijd tot tijd ook zwaar zijn weet ik uit eigen ervaring. Met mindfulness kan ik wat verlichting in het onderwijs brengen, bij mezelf, kinderen en leerkrachten.

 

IMG_4840